[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Prowansalski sos jarzynowy by Beatad315Prowansalski sos jarzynowy by Beatad315 wystarczy dla 4 osob: 250g dojrzalych pomidorow 150g baklazanow 150g cukinii 1 mala czerwona lub zolta papryka 100g cebuli 2-3 zabki czosnku 3-4 lyzki oliwy 1 galazka swiezego rozmarynu 100g smietany sol, swiezo zmielony pieprz 1 lyzka octu balsamicznego (wersja mm bez) ew.5-10 lyzek wywaru warzywnego 1.Pomifory krotko sparzyc, przelac zimna woda, sciagnac skorke, pokroic w kostke.Baklazany i cukinie oplukac, obciac szypulki, pokroic najpierw w plastry, potem w kostke.Papryke przeciac na pol, usunac pestki i zgrubienia, umyc, pokroic w male kawalki.2.Cebule i czosnek obrac, drobno posiekac.W garnku o grubym dnie rozgrzac 2 lyzki oliwy.Przesmazyc cebule i czosnek, nastepnie dodac wszystkie jarzyny.Wslozyc galazke rozmarynu, wlac reszte oliwy i 50ml wody, przyprawic sola i pieprzem.Przykryc, gotowac na wolnym ogniu ok.40 min.3.Odkryc, wlac smietane, wszystko razem wymieszac, ponownie zagrzac, nie przykrywac.Zdjac garnek z ognia, wyjac rozmaryn.Przyprawic sola i pieprzem, i octem (sokiem z cytryny?).Mozna jarzyny zmiksowac na gladki sos, mozna go tez rozprowadzic wywarem jesli za gesty [ Pobierz całość w formacie PDF ]
zanotowane.pl doc.pisz.pl pdf.pisz.pl matkasanepid.xlx.pl
.Prowansalski sos jarzynowy by Beatad315Prowansalski sos jarzynowy by Beatad315 wystarczy dla 4 osob: 250g dojrzalych pomidorow 150g baklazanow 150g cukinii 1 mala czerwona lub zolta papryka 100g cebuli 2-3 zabki czosnku 3-4 lyzki oliwy 1 galazka swiezego rozmarynu 100g smietany sol, swiezo zmielony pieprz 1 lyzka octu balsamicznego (wersja mm bez) ew.5-10 lyzek wywaru warzywnego 1.Pomifory krotko sparzyc, przelac zimna woda, sciagnac skorke, pokroic w kostke.Baklazany i cukinie oplukac, obciac szypulki, pokroic najpierw w plastry, potem w kostke.Papryke przeciac na pol, usunac pestki i zgrubienia, umyc, pokroic w male kawalki.2.Cebule i czosnek obrac, drobno posiekac.W garnku o grubym dnie rozgrzac 2 lyzki oliwy.Przesmazyc cebule i czosnek, nastepnie dodac wszystkie jarzyny.Wslozyc galazke rozmarynu, wlac reszte oliwy i 50ml wody, przyprawic sola i pieprzem.Przykryc, gotowac na wolnym ogniu ok.40 min.3.Odkryc, wlac smietane, wszystko razem wymieszac, ponownie zagrzac, nie przykrywac.Zdjac garnek z ognia, wyjac rozmaryn.Przyprawic sola i pieprzem, i octem (sokiem z cytryny?).Mozna jarzyny zmiksowac na gladki sos, mozna go tez rozprowadzic wywarem jesli za gesty [ Pobierz całość w formacie PDF ]